Hencida Község Önkormányzata

Óvoda fejlesztés Hencidán

2023.08.17. Hencida Község Önkormányzata a „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című TOP_PLUSZ-3.3.1-21 kódszámú felhívás alapján valósítja meg a ” Óvoda fejlesztés Hencidán„ című és TOP_PLUSZ-3.3.1-21-HB1-2022-00004 kódszámú pályázatot. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 45.000.000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.


Kedvezményezett neveHencida Község Önkormányzata
Projekt fizikai befejezése2025.08.31.
Elnyert támogatás összege45.000.000 Ft

Az óvodai nevelés középpontjában a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. Az óvodai nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. Az óvodai nevelés további célja, hogy a kora gyermekkori intervenció szemléletének széles körű értelmezésével összhangban minden kisgyermekre és családjára kiterjedő prevenciós tevékenységet folytasson. Az óvodai ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató családbarát intézményként, szolgáltatásként hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

A fenti célokat szem előtt tartva Hencida Község Önkormányzata a meglévő óvodáját kívánja fejleszteni. A fejlesztés során a főzőkonyha korszerűsítése valósul majd meg eszközbeszerzéssel.

Fejlesztések: kéménybontás, nyílászárók cseréje, belső burkolatok, padlószerkezet bontása, cseréje, lefolyóhálózat teljes cseréje (udvari szennyvízaknáig), új padlóburkolat készítése hő- és vízszigeteléssel, csúszásmentes kerámialappal, alburkolatok részleges cseréje, fűtéskorszerűsítés (régi kazánok bontása, új kazánház kialakítása, korszerű kondenzációs gázkazán telepítése, a fűtési, valamint a gázellátási rendszer szükség szerinti átalakítása, raktár épületrész felújítása. A fejlesztés hatására a mai kor elvárásainak megfelelő konyhával fog rendelkezni az intézmény.


Fejlesztéssel érintett helyrajzi szám: 4123 Hencida, Kossuth utca 28. Hrsz.: 123


A projektről bővebb információt a www.hencida.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Dr. Barcsai Sándor
Telefon: +36 54 417 012
jegyzohencida@korosmenti.hu


Az oldalon található tartalom Hencida Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign